Földi irányító (GCS): a videó technika

Elkészültünk a komplett video-technikával.  A rendszer két vevővel rendelkezik, diversitybe kötve. Minden SP5055 szintézer alapú tuner alkalmazható hozzá. A többi áramkört mi gyártjuk. Még a videó erősítő részt is kénytelenek voltunk újra tervezni és elkészíteni, mert a kölcsönbe kapott egyébként jó mínőségű Mobicom-os vevők képe vérszegény.
A kapott kép kárpótolt az erőfeszítésekért. Élénk éles és dinamikus. Akárcsak a műsorszóró műholdaké. A neten fellehető a Mobicom-os vevők tuningja, mi is hasonló módosításokkal éltünk. A Deem-fázis szűrőjét érdemes lecserélni.  Ezen túlmenően a diverzity megvalósítása profi  IC-vel történik. Ez videó szignál kondicionáló áramkör, javítja a videó minőségét, tartalmaz szinkronjel javító és zajvágó egységeket, valamint automatikus erősítésszabályozással szinten tartja a videó jelet (AGC).  Van benne szinkronjel figyelő áramkör, ha a szinkronjel 15 alkalomal kimarad, akkor átbillenti a kimenetét. Ezt használjuk fel a diverzityhez kapcsolójelnek. LED kontrollálja mindkét csatornát. Ez újnak számít az FPV technikában. Természetesen a tunerek szűrőit is cseréltük 18MHz-esre a 27MHz helyett.

Adó oldalom is saját konstrukció működik. 1,5W és kitűnő felharmónikus elnyomás. A relatíve nagy NYÁK méret kiváló hűtést és hővezetést biztosít. Az adó hűtőborda nélkül is órákon keresztül megbízhatóan működött. A preem-fázis szűrője is a CCIR szabványnak megfelelő, így a kép tökéletes és megfelel az EU szabványnak. Műholdvevő beltérivel tökéletesen vehető.
Az áramkörök a bőröndben kaptak helyet, az EMEse kivételével, azt az antenna tövében kell elhelyezni a minél kisebb zaj érdekében.